Del

Nye droneovervåkninger under militærøvelse – ingen mottiltak gjennomført

Ifølge NRK skal et tosifret antall droner, nok en gang, ha overvåket en militærøvelse i Indre Troms. Sjefen for Brigade Nord, Eldar Berli, bekrefter opplysningene overfor NRK. Dette er andre gang i vinter at Hæren blir overvåket av droner under en øvelse.

(Saken fortsetter under denne lenken)

Norsk militærøvelse utsatt for gjentatte droneoverflyvninger. Utelukker ikke spionasje

Ingen tiltak

– Det har vært noen færre droner denne gangen. Men vi er fremdeles på et tosifret antall droner. Dette gjelder både observasjoner vi har gjort selv, og observasjoner som er meldt inn av sivile, forteller Berli til NRK. 

Luftfart.Media omtalte også forrige gang dette skjedde. Da forsikret Forsvaret at de ville gjennomføre tiltak for å hindre at dette skjedde igjen. Likevel ble ingenting gjort da dronene ble oppdaget denne gang.

– Vi har ennå ikke gjort fysiske tiltak for å ta ned dronene, men det får eventuelt komme senere, sier Berli.

Ulovlig

Han har ingen anelse om hvem som står bak overvåkningen, men sier at det er ulovlig å overvåke militære øvelser på denne måten. Samtidig sier han at det utgjør en risiko med droner i lufta.

– Luftrommet over våre øvelser kontrollerer vi, slik at det ikke skal forekomme kollisjoner. Det kan vi ikke gjøre dersom det er andre som flyr i området hvor vi øver. Det ser vi alvorlig på, og håper vi kan få en slutt på, sier Berli til NRK.

Ulovlig droneflyvning over øvelsesområde: – Det ble gjort umiddelbare tiltak