Del

Den russiske tomotors designperlen, med den dype gråfargen, er noe av det mest manøvrerbare vi har sett her i redaksjonen. Russernes multirolle kampfly får man rett og slett hakeslepp av å se på.

Maskinen er en videreføring av Sukhois Su-27 som kom i lufta allerede i 1988. Su-35s var i lufta første gang i 2008. Historien til Su-35 startet likevel allerede på 80-tallet da den første prototypen ble bygget. Senere ble denne videreført til en 37-versjon, men slik vi kjenner den i dag, så startet byggingen i 2007. 

Su-35 har et herlig design, med en dyp gråfarge. Ofte omtalt som «shark grey».

Mange vil sammenligne Su-35 med vestens F-22 Raptor, eller F-35 Joint Strike Fighter. Men russernes supermaskin regnes likevel som en fjerdegenerasjons jager, som lettere sammenlignes med F-15 Eagle, eller Eurofighter Typhoon. Su-35 skal fortsatt være spydspissen i det russiske luftforsvaret, fram til de lykkes med å sette sin femtegenerasjons PAK-FA stealth fighter (Sukhoi T-50) i produksjon.

Fjerde- eller femtegenerasjon, å høre brølet fra de to kraftige turbinmotorene, og se de vanvittige bevegelsene i lufta, er en ren nytelse.