Del

Tirsdag var en gledens dag for folkene bak FlyViking. De ble tildelt operasjonslisens (AOC) av Luftfartstilsynet. Det var bare ett lite problem. Den gjaldt ikke kortbanenettet, men natt til onsdag la FlyViking ut billetter til fire forskjellige destinasjoner. Bodø, Tromsø, Svolvær, og Hammerfest. Svolvær og Hammerfest lufthavner er å regne som kortbaneflyplasser.

– Ikke noe problem, sa direktør Stein Terje Dahl.

Så billig har du trolig aldri reist mellom disse to byene

Mangler to godkjenninger

For 6. mars skal selskapet og Luftfartstilsynet ha møte om de to siste godkjenningene som skal til. Dette gjelder steep approach, og godkjenning for å bruke flytypen Dash-8 på disse flyplassene. FlyViking direktøren regner med dette vil ordne seg lett, men Luftfartstilsynet er langt fra enig.

– Luftfartstilsynet vil nødig være en festbrems. Vi synes det er positivt med flere aktører i norsk luftfart og hadde glede av å gratulere FlyViking da de fikk overlevert sin lisens hos oss i går. Men vår jobb er å forsikre oss om at flysikkerheten til passasjerene er ivaretatt. FlyViking mangler to godkjenninger før de kan starte flyvninger på kortbanenettet,  skriver Frank Gøran Nordheim, kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet til Nord24/Nordlys.

Nå åpner FlyViking billettsalget – lanserer nattflyvning

Ingen forskutteringer

Nordheim vil ikke forskuttere noe som helst når det gjelder de to siste godkjenningene, og sier at FlyViking må oppfylle kravene før tillatelsene kan foreligge.

– Vi vil gjøre vårt for at dette skal gå raskest mulig. Men hvor lang tid dette vil ta, er ikke mulig å fastslå, opplyser Nordheim til Nordlys.

FlyViking har allerede satt første flyvning til 27. mars, og uttalte til Luftfart.Media tidlig onsdag formiddag at de kunne framskynde dette så fort tillatelsene er klare. Vi kontaktet Ola Giæver sent onsdag kveld. Han og resten av FlyViking-gjengen var da travelt opptatt med kurs, og han hadde ikke sett siste uttalelser fra Luftfartstilsynet. Han kunne derfor ikke uttale seg til oss.

Luftfart.Media følger utviklingen i denne saken.