Del

Natt til onsdag åpnet FlyViking «billettlukene», og avslørte dermed at de første turene går 27. mars. Det er åpnet for ruter mellom Bodø – Tromsø, Tromsø – Hammerfest, og Tromsø – Svolvær. I tillegg kan du bestille reise mellom de andre byene, med stopp i Tromsø.

Ifølge FlyViking-gründer Ola Giæver, kan det bli åpnet opp for ruter tidligere enn dette også.

– Det kan bli trukket fram til ca. 15. mars, sier Giæver.

Ikke åpnet kortbanenettet

Ifølge Nord24.no (Pluss), er bakgrunnen for dette at FlyViking foreløpig ikke har lisens til å lande på kortbanenettet i Nord-Norge. Dette vil selskapet først få i boks etter et møte med Luftfartstilsynet 6. mars.

–  Det er ikke noen tvil om at vi får det, men møtet må avholdes først. Der skal Luftfartstilsynet forsikre seg om at vi har gjennomført nødvendig trening for å få godkjenning for kortbanenettet, sier direktør Stein Terje Dahl i FlyViking, til Nord24.

Det er derfor lagt inn litt ekstra tid fram mot første flyvning, som foreløpig er 27. mars.

Pågang

Giæver sier det allerede er solgt billetter, men vil ikke ut med noe antall. Dog forteller han at det er god trafikk inn på selskapets nettside, onsdag formiddag. Prisen på billettene er 499,- kroner. Så billig har man trolig aldri kunnet reise mellom de to største byene i Nord-Norge

– Nei, jeg tror ikke man har kunnet det tidligere, sier Giæver.

FlyViking har opprettet et lokketilbud til potensielle kunder. Av de som kjøper billetter første uka, trekkes det ut syv personer. Disse syv kan vinne 12 gratisbilletter hver, som kan benyttes gjennom et år.