Del

Avisen iFinnmark (Pluss) har overvåket prisene til Widerøe på en bestemt dato. Journalist Christel-Beate Jorilldatter pekte ut 4. april som sitt mål for prisundersøkelsen. Hun avdekket at Widerøes priser falt da FlyViking åpnet sitt billettsalg tidligere denne uken.

Tirsdag 4. april var prisene for Hammerfest-Tromsø på 699 kroner. Da FlyViking åpnet billettsalget med en pris på 499, sank Widerøes priser på samme strekning til 550,-.

Flere billigbilletter

iFinnmark skriver også at det på samme strekning, samme dato, også har blitt flere billetter til lavpris. Før FlyViking åpnet salget, var det fire «Eco Low»-billetter å få på hver strekning, mot elleve etter salgsåpning fra konkurrenten.

Ola Giæver, FlyViking.

– De går til krig mot fri konkurranse. De ønsker å opprettholde et monopol. Om man senker billettprisene mye etter at en konkurrent har gjort sitt inntog, bryter man konkurranselovens paragraf 11. Kunden får bestemme hva de syns.  Konkurransetilsynet sitter og overvåker, sier Ola Giæver til iFinnmark torsdag formiddag (Pluss)

Direktør Odd Charles Karlsen i Hammerfest næringsforening, er også kritisk til Widerøes kampanje. Han uttaler overfor iFinnmark at dette beviser at Widerøe har melket Finnmarks befolkning, og næringsliv over lang tid.

Kampanjer

Kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe, sier til iFinnmark at Widerøe har kjørt lignende salgskampanjer gjennom hele fjoråret.

– Dette konseptet har vi fortsatt med i 2017. 15. februar lanserte vi en ny salgskampanje. Dette er for bestilling av billetter fram til 16. februar ved midnatt, og gjelder reiser i april og mai, skriver Brandvoll i en epost til iFinnmark. 

Hun sier at dette også gjelder Tromsø-Hammerfest, som FlyViking opererer på fra tidligst 27. mars. Samtidig påpeker hun at Widerøe holder seg innenfor konkurranselovgivningen.