Del
Flyet fra bragden på Hudson-elven i New York, der kaptein Sullenberger og styrmann Skiles landet A320-maskinen etter et massivt bird strike, får nå ny oppmerksomhet. Denne gangen på museum.

Besøkstallene ved Carolina Aviation Museum – der flyet er restaurert av en gruppe entusiaster – har skutt i været etter at filmen Sully med Tom Hanks i hovedrollen kom på markedet.

Les også: Sully-filmen får kritikk

Etter evakueringen begynte umiddelbart bergingsoperasjonen som sikret flyet og alle delene. Så snart den formelle etterforskningen – som er hovedtemaet i filmen – var unnagjort, begynte restaureringen av flyet ved Carolina Aiviation Museum i Charlote, North Carolina, skriver det danske nettstedet check-in.dk.

Charlotte var nemlig den opprinnelige destinasjonen for flighten Cactus 1549, og nå opplever museet en voldsom og velkommen oppsving i antallet besøkende, skriver check-in. Utstillingen er i hovedsak konsentrert om denne flighten, og i tillegg til selve flyet kan de besøkende se videoer om ulykken på storskjermer.