Del

Det er Bladet Nordlys som fredag kveld omtaler hendelsen på Tromsø Lufthavn, Langnes. En SAS-maskin fra Oslo gikk inn for landing, men før flyet tok bakken ga kapteinen full gass og steg opp igjen.

Holdt pusten

Ifølge en passasjer om bord, gikk flyet bratt oppover.

– Jeg har aldri opplevd en så bratt stigning med fly før, og hørte mange av passasjerene gispe mens de holdt seg fast. Vi holdt pusten i fem sekunder – og så kom kapteinen på høyttaleren, forteller den anonyme mannen til Nordlys.

Fly på banen

Kapteinen opplyste at det sto et annet fly på rullebanen. Dette skal ikke ha kommet seg av banen da det var svært glatt i Tromsø. De siste dagene har det vært dårlig vær i området. Kommunikasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS sier til Nordlys at flymaskinen ikke var så nær bakken som passasjeren beskriver.

– Vi har snakket med kapteinen, og flyet var et godt stykke unna landingsstripen da man ga gass for å stige igjen og fly en ny landingsrunde, opplyser Johansen i ei skriftlig melding til Nordlys.