Del
På tirsdag fløy Maura-gutten Espen Christopher Zahl solo for første gang. I en alder av bare 14 år plasserer det gutten fra Gardermoen Seilflyklubb i eksklusivt selskap.

– Den første turen fant sted i Phoenix, Arizona. Der er aldersgrensen for soloflyging 14 år, mens den er 15 her hjemme i Norge, forteller far Ørjan.

Espen selv er i USA i skrivende stund, og Ørjan er derfor den som videreformidler historien til Luftfart.Media.

En stolt Espen viser frem de amerikanske seilflyskolebs banner, selve «dokumentasjonen» på at han har fløyet solo – bare 14 år gammel.
Foto: Privat

Espen påbegynte sin skoling sist sommer i regi av Gardermoen Seilflyklubb. Han fikk over 40 turer i løpet av sommeren, men var for ung til å fly solo.
– Espens mor er amerikansk, og det var da naturlig å undersøke mulighetene i USA, sier Ørjan.
Og slik ble det. Familien kontaktet en seilflyskole i Phoenix, Arizona Soaring,  ved Estrella Gliderport. Der ble Espen ønsket varmt velkommen.

Flytypen Espen gjorde sin soloflyvning i.

Til tross for mye nytt og annerledes i USA, var det ikke lenge før de slapp Espen «fri», han fløy solo i en Schweizer SGS 2-33 med toppfart på nesten 160 km/t.
– En stor begivenhet, forteller Ørjan og takker særlig Gardermoen Seilflyklubb.

– Det går mye i 737-simulator på gutterommet, men neste skritt på veien er inntil videre å komme hjem til Norge og fylle 15, slik at han kan gå solo også her, avslutter Ørjan.