Del

Et filmsitat lyder: «I´m not afraid of the guy who wants ten nuclear warheads. I´m afraid of the guy wo only wants one»

 

Det kan være en god beskrivelse for prosjektet Convair B-58 Hustler, USAs første supersoniske bombefly. Flyet skulle nemlig bære én enkelt kjernefysisk frittfallsbombe og sette den inn ved å ta seg inn mot målet i høy hastighet og lav høyde.

Senere versjoner ble utstyrt med to klaser som hver inneholdt to mindre kjernefysiske bomber, én klase under hver vinge. Som defensivt våpen hadde den en bakoverrettet Vulcan-kanon, det eneste defensive våpen i sitt slag på noe fly.

Vulcan Gatling som defensivt våpen var et dristig grep. Kanonen var linket til flyets radar.
Foto: U.S. Air Force

B-58 var et haleløst deltavingefly med utsøkte lavtflygingsegenskaper i høye hastigheter. Produksjonskostnaden ble likevel med tiden alt for høy i fohold til hva flyet kunne levere, og prosjektet ble stengt i januar 1970. På det tidspunktet innså man at en konvensjonell B-52 kunne løse tilsvarende oppgaver på en økonomisk bærekraftig måte.

Den mildt sagt spesielle crew-plasseringen med pilot, navigatør og loadmaster / bomber.
Foto: U.S. Air Force

Flyet bar et mannskap på tre – pilot, navigatør og loadmaster – og en General Electric J79-Ge-5A som leverte en topphastghet på Mach 2,1.