Del

Thomas Midtsund er intet mindre enn en flygende prest. Vi må skuffe de som venter på en fleip om nærhet til himmelen, for her handler det om en islagt innsjø på Finnskogen.

Stort foto: Thomas Midtsund sammen med en av nestorene innen MAF, Stuart King. Foto:Marianne Schønning Midtsund

– Det høyeste antallet fly vi har hatt samtidig på Vermundsjøen er 63, forteller Thomas Midtsund. Han er en velkjent skikkelse for store deler av det norske flymiljøet, men selv forteller han om sin egen rolle i fly-in-gudstjenesten på Finnskogen med beskjedenhet. Sannheten er at hvis det ikke hadde vært for Thomas ville ikke det unike flytreffet vært en realitet. Men mer om det litt senere.

For den som ennå ikke kjenner til det; Vermundsjøen ligger langt inne på Finnskogen, en knapp dialektforskjell fra svenskegrensa. Sjøen er kjent for en årlig begivenhet som kanskje skal vise seg å være helt unik i Europa, om ikke i verden; en fly-in til gudstjeneste på islagt vann. Når den faste snørydderen har gjort jobben åpenbarer det seg en rullebane av ca 1300 meters lengde*(se notat nederst i saken), 700 fot over havet.

Roger Pildahl, med barn, Philip, Jonas og Teia. – Roger er den som gjør det hele mulig ved å brøyte banen, og er i alle henseende vår flyplassjef, forteller Thomas.
Foto: Privat

Kristen eller ei, hit kommer enmotors småfly ens ærend for å delta på gudstjenesten Thomas holder i kirken like ved. Men det er mer, for Thomas er ikke bare prest og primus motor for det hele, han er også pilot og har som regel fløyet inn på lik linje med de andre.

Fra misjonsflyging til kafé på Finnskogen

Fra før av var han engasjert i MAF, eller Mission Aviation Fellowship, blant annet ved at han i sin tid startet den norske grenen.
– MAF er tuftet på tanken om at fly må kunne brukes til noe oppbyggelig, som å bistå ved sult og nød. Derfra hadde jeg mye fin erfaring som jeg har tatt med meg inn i arrangementet på Vermundsjøen, forteller han.

– Da jeg jobbet som prest i Åsnes kommune, i tidsrommet 1989 til 1996, begynte jeg og en venn å pusle litt med tanken på en aktivitet, forteller Thomas. Så, da en SAS-pilot i miljøet påpekte at Thomas som prest kunne kombinere gudstjeneste med fly-in, var det nok til å vippe beslutningen i riktig retning. Ikke lenge etter var første fly-in på Vermundsjøen en realitet.

Slik så det ut på Vermundsjøen forrige fredag. Kaféen sees her som det røde huset nede til venstre i bildet. Foto: Thomas Midtsund

– I 1999 ble første gudstjeneste avholdt. Den gangen fløy jeg selv fra Røros, og brukte omtrent en time til Vermundsjøen.  Ryktet spredte seg raskt i NLF-miljøet der Thomas var aktiv, og det tok ikke lang tid før arrangementet på Vermundsjøen var en etablert, årlig begivenhet.

Lokale damer la grunnlaget

En viktig faktor i arrangementet, og beslutningen om å sette i gang, var de 10 – 12 damene som drev kafé nærmest i vannkanten på Vermundsjøen.

– Denne kaféen er ganske unik, forteller Thomas. – De flinke folkene som driver den har lagt vekt på tradisjonsmat i ordets rette forstand.
Særlig retten motti, en husmannsrett med røtter langt inn i Finland, har blitt en spesialitet. Motti er basert på mel av havre eller bygg, og serveres som regel med stekt flesk. Et norskere navn på retten er nevagraut, etter sigende avledet av at grøten riktig tilberedt er så tørr at den kan spises med bare nevene.
– Uten kaféen, eller kirkens plassering ute på odden, hadde det nok ikke blitt noe arrangement på Vermundsjøen, sier Thomas.

Is – men ingen selvfølge

Det er heldig vis ikke vanskelig å oppnå de nødvendige 40 centimeterne med is på Vermundsjøen, men noen selvfølge er det likevel ikke:
– Det har faktisk vært eksempler på at det har blitt for kaldt, forteller Thomas.
– Det som skjedde da var at det frøs til veldig raskt, og så falt det snø over det tynne islaget, som da ble isolert. Dermed utviklet ikke isen seg videre, og den var alt for tynn til å kunne brukes.

Den hvite kirken ligger vakkert til helt ute på odden.
Foto: Privat

Isflyplassen på Vermundsjøen blir faktisk brøytet uansett for kafebesøkende, det er ikke på grunn av gudstjenesten alene at den åpnes.

I år gikk planlagt dato, som var forrige søndag, dessvere inn i bokasom en av ytterst få kanselleringer. – Vi har alltid en reservedag, og den er i år satt til mandag 18. mars, sier Thomas.

Det har blitt mange artige historier fra fly-in på Vermundsjøen opp igjennom årene. En av de Thomas husker aller best er fra da det landet rekordmange fly, som nevnt 63 i tallet:

– Året etter ringte de fra Røyken kontrollsentral, og jeg fikk en litt synkende følelse da jeg hørte hvem det var, minnes Thomas. Hadde han gjort seg skyldig i noe?
– Jeg følte en viss lettelse da de bare spurte om vi hadde planer om å ha like mange deltagere dette året, for da måtte de eventuelt sette et par ekstra flygeledere på vakt!

* Årets fly-in ble altså avlyst på grunn av været, så årets arrangement avholdes den 18. mars i stedet.
Merk spesielt at rullebanen vil være på 1 100 meter i år, ikke 1 300.

Vil du ha mer informasjon? Se Nedre Romerike Flyklubbs nettsider her.