Del
En hendelse med den ene propellen medførte at Widerøes rute WF735 mellom Bodø og Mo i Rana torsdag kveld måtte returnere til Bodø, i følge Widerøe. Passasjerer trodde først det var brann i en motor, forteller en kilde.

 

Av Jens Overvik

 

Det ble en viss oppstandelse ombord, passasjerer så gnister og trodde det var brann i motoren. Dette opplevdes dramatisk, ifølge vår kilde som har snakket med folk som var med i flyet.

– Det var en elektrisk feil i den ene de-iceren på propellene som gjorde at pilotene besluttet å returnere til Bodø, forteller Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt Silje Brandvoll i Widerøe til Luftfart.Media. Hun opplyser at Widerøe har gode rutiner for å håndtere slike hendelser.

Opplevdes dramatisk

– Passasjerene kan ha sett gnister som gjorde at dette opplevdes dramatisk, men pilotene slo av de-iceren hvilket medførte at gnistene opphørte, og returnerte uten videre hendelser til Bodø, forteller Brandvoll.

– I Bodø fikk passasjerene en debrief av mannskapet, slik prosedyrene er i slike situasjoner, sier Brandvoll videre.

Berømmer mannskapet

En av passjerene forteller til vår kilde at han berømmer flyvertinnen og pilotene for å ha opptrådt profesjonelt og beroliget passasjerene med god informasjon underveis.

Silje Brandvoll forteller at det i nordnorsk vintervær ikke er gunstig å fly uten fungerende de-icer, som fjerner is som kan bygge seg opp, og at det var årsaken til at de valgte å returnere til Bodø. Det er også der Widerøe har sine tekniske fasiliteter.

– Vi fikk satt inn et nytt fly slik at passasjerene kom seg til bestemmelsesstedet, forteller Silje Brandvoll i Widerøe til slutt.