Del
I fjor var svaret fra SAS tydelig; behovet for piloter vil fremover være stort. Nå letter også Norwegian på sløret og kan fortelle om enorme muligheter for jobbsøkende.

 

– Det vil være et stort behov for piloter i tida framover. Bare i år skal Norwegian sette 32 nye fly i trafikk og etablere pilotbaser i Fort Lauderdale, New York (Stuart), Boston (Providence) og Paris, forteller kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Luftfart.Media.
Norwegian har aktive bestillinger på over 250 nye fly, og skal vokse stort internasjonalt de neste årene.

– Det vil være enorme muligheter for jobb i takt med vår ekspansjon, sier Lasse Sandaker-Nielsen.
Foto: Norwegian

– Det betyr at mulighetene for både piloter og kabinpersonale er enorme, både med tanke på hvilke ruter de vil kunne fly og hvor de vil være basert i framtida, sier Sandaker-Nielsen.

Et eksempel er de mange Norwegian-ansatte som i vinter har vært basert i Karibia og Chicago-området for å fly ruter mellom USA og Karibia.

– Alle som jobber for oss ansettes lokalt, og tilbys faste ansettelser enten i et Norwegian-eid selskap eller hos en av våre samarbeidspartnere, forteller kommunikasjonssjefen.

Men så var det rekrutteringen da. Spaltemetre med tekst, både her på Luftfart.Media og i andre medier, har vært brukt på Norwegians tidvis omstridte bemanningsspraksis – med særlig vekt på Espen Høibys OSM Aviation, som Norwegian er medeier i.

Norwegian trenger ikke bare piloter, men også kabinpersonell i tiden som kommer.
Foto: Norwegian

Men Norwegian bruker slett ikke bare OSM Aviation som rekrutteringskanal. Bemanningsbyrået Rishworth Aviation bistår nemlig også selskapet:
– OSM Aviation, som Norwegian eier 50 prosent av, er ansvarlig for størsteparten av rekrutteringen, men vi har også samarbeidet tett med Rishworth Aviation over flere år. Det ene utelukker ikke det andre, avslutter Lasse Sandaker-Nielsen