Del
Illustrasjonsfoto: Det er ennå ikke bestemt hva slags jetfly som velges for luftambulanse
Striden om ambulansefly i de aller nordligste landsdelene fortsetter med uforminsket styrke. Nå melder Universitetssykehuset i Nord-Norge seg på.

Saken inneholder korrigeringer

Særlig er det beredskapen for Svalbard som får sterk kritikk. I en nødssituasjon vil det nemlig ta timer å få et ambulansefly til Longyearbyen.

Tor Ingebrigtsen er direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Han sier til NRK at noe må gjøres raskt:
– Hovedutfordringen med beredskapen på Svalbard er at det tar rundt seks timer å få medisinsk faglig personell fra fastlandet til Longyearbyen.

Att og fram og tilbake igjen

Det har vært mye frem og tilbake når det gjelder ambulansefly for dekning av Svalbard og Finnmark. Som Luftfart.Media tidligere har omtalt ble det i fjor signalisert at Luftambulansetjenesten skulle anskaffe to jetfly, der det ene skulle være stasjonert i Tromsø. Men for å få dette regnestykket til å gå opp, måtte man fjerne det ene propellflyet som er stasjonert i Finnmark, skriver NRK. Flyet det gjelder er det som kun brukes på dagtid.
Merk: Vi skrev tidligere at dette gjaldt fly som (utelukkende) dekket Finnmark. Dette er feil. Alle flyene er landsdekkende.

Det vil fortsatt være igjen ett aktivt fly i Alta som står på døgnvakt.
Men samtidig oppsto et nytt problem; jetflyet i Tromsø kunne ikke operere på de korteste banene slik propellflyene kan.

Raskeste luftambulansefartøy er inntil videre Beech 200.
Foto: Lufttransport AS
Et pengespørsmål

I og med at man ikke fant inndekning for de 50 millioner kronene som et jetfly med crew årlig ville koste, droppet man det i sin helhet.

Ingebrigtsen ved UNN bekrefter at bruk av passasjerfly til inntransport av personell og utstyr ved en krise er en løsning som fungerer – blant annet ble Norwegian hyret inn under snøskredet i 2015 – men han fastholder at ingenting vil kunne erstatte et dedikert ambulansefly.

– Beredskapen på Svalbard er et nasjonalt ansvar som ikke kan belastes UNN og Helse Nords økonomi alene, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han håper at saken blir tatt opp av Nasjonalt beredskapsråd, eller i Polarutvalget som består av medlemmer fra flere departementer som behandler Svalbardsaker, skriver NRK.

Luftambulansetjenestens eneste jetfly skal tas i bruk i 2019, og blir stasjonert på Gardermone med landsdekning.