Del
Klokken 15:35 norsk tid i dag tok Boeings 787-10 av fra South Carolina.

 

Er stort oppbud av både fotofly / helikoptre og tilskuere fulgte den historiske begivenheten. På Boeings egen livesending hørte man jubelen fra tilskuerne da det nye skuddet på 787-stammen gjorde en vellykket take off.

Her kommer den nye Dreamlineren seg i posisjon før take off. Skjermdump, Boeing public webcast

Boeings eget chase- / fotofly, en T-33, tok av først og gikk i posisjon for å vente på hovedrolleinnehaveren. Vi ser frem til de første videoene slippes!

Boeings eget T-33 chasefly var, som det sømmer seg, først på vingene. Skjermdump, Boeing public webcast

787-10 har blitt et populært fly lenge før første take off. Blant selskapene som har lagt inn forhåndsbestillinger finner vi klassiske Boeing-kunder som Singapore Airlines, British Airways, United, ANA og Etihad.

Line up Skjermdump, Boeing public webcast

787-10 er først og fremst en lengre og bredere versjon av forgjengeren, og har fått 27 ekstra seter. Totalt antall pax er dermed oppe i 330. Nominell rekkevidde er 6,430 nm, eller 11 900 km. Flyet kommer med to motoralternativer; General Electric GEnx-1B eller Rolls-Royce Trent 1000