Del
Kjære leser!

 

Overskriften høres nesten litt upersonlig ut, men sannheten er at vi, om vi kunne, gjerne skulle nevnt de fleste av dere ved navn. Vi kan nemlig etter hvert ganske mange, tro det eller ei!

Tore Aune, redaktør Luftfart.Media

Når jeg nå formelt har tatt redaktørstolen i Luftfart.Media etter Espen, er det på sin plass at det også er jeg som tar opp et tema som har skapt en del uro inne i «vårt felles luftrom» og i kommentarfeltene: den av og til oppdukkende idéen om at Luftfart.Media skal ha et horn i siden til enkeltselskaper, mens vi favoriserer andre. La meg slå det fast én gang for alle: slik er det ikke – selv om vi selvfølgelig selv kan ha kommet i skade for å bidra til en slik oppfatning.

Vi har måttet forsvare oss mot denne typen påstander innimellom, og jeg benytter derfor anledningen til å klargjøre noen av parametrene som gjelder for dette prosjektet.

Luftfart.Media kan fort oppleves som en hybrid mellom Facebook- og kommentarfeltarena og avis, og det er heller ikke langt fra sannheten! Du som leser bruker antagelig vis Facebook-siden vår som forside for avisen, fordi det er der sakene promoteres. Men vi er en nettavis i ordets rette forstand!

Det innebærer at vi forholder oss til de samme kjørereglene som andre medier. De kjørereglene er sammensatte og krever årvåkenhet hele tiden, men handler i ett og alt om at man ikke skal overskride sin rolle som rapporterende instans; vi gjengir saker, vi skaper dem ikke. Dette skal være synlig blant annet gjennom at vi ikke påfører innholdet våre egne meninger eller spekulasjoner. Unntaket er lederformatet, som det du leser nå – men da fremgår det tydelig hvem som står for innholdet.

En konsekvens av objektivitetsprinsippet er at selve balansen mellom saker også skal være god. For oss betyr det for eksempel at hvis flyselskap A gjør fem kritikkverdige ting på et døgn, mens selskap B bare gjør én, skal vi ikke uten videre dekke alle de fem negative hendelsene. Grunnen er nettopp at det kan oppfattes som en slagside, selv om det objektivt sett kun er en rapportering av tørre fakta.

Dette er en grenseoppgang som kan være vanskelig selv for den mest durkdrevne penneknekt. To dager er ikke like. Hver situasjon er forskjellig. Noe stoff må ut til leseren, annet kan vente. I dette landskapet forekommer det selvfølgelig dårlige vurderinger, på tross av de beste profesjonelle intensjoner.

Luftfart.Media er en ung avis som består av et (foreløpig) svært lite, men høyt dedikert team. Det meste arbeidet skjer for egen risiko og lommebok. Her er det ingen rike onkler eller kyniske eiere som trekker i trådene for å piske opp klikkraten. En av konsekvensene er at det kan være vanskelig å være tilstede nok, og til rett tid, til å fange opp enhver hendelse eller enhver variasjon over en sak – men vi gjør vårt ytterste.

Derfor; vi setter enormt stor pris på både tipsene og tilbakemeldingene fra dere alle sammen, og vi skal holdes i ørene. Og, vi gir klare svar tilbake når vi mener det er påkrevd. Det tror vi du setter pris på at vi gjør også.

Vi er ydmyke i møtet med all kompetansen som er samlet på Luftfart.Media. Vi lærer en masse, og vil så gjerne dele det vi lærer med flest mulig! I den prosessen vil vi aldri klare å gjøre absolutt alle fornøyd, men målet er at vi skal fortsette å være en arena der alle luftfartsinteresserte kan samles og ha det hyggelig. Det er vi villige til å strekke oss langt for å få til, og skulle vi snuble underveis tar vi det med oss og bruker det til å bli enda bedre.

Tusen takk for tiden din, og for at du henger med oss ?

Beste hilsen Tore