Del
Norwegian er av spansk regionalrett ilagt en bot på 10 000 Euro, skriver det danske nettstedet Check-in.dk.

 

Bakgrunnen skal være at retten har gitt USO – fagforeningen som organiserer de lokalt ansatte i Malaga – medhold i anklagene de har rettet mot selskapet.

Ifølge USO (Unión Sindical Obrera) har Norwegian krenket medarbeidernes rett til å organisere seg. Da de i 2015 forsøkte å nedsette et medarbeiderråd som skulle føre interessesaker overfor selskapet, hevder USO at Norwegian saboterte forsøkene. Dette skal ha blitt gjort ved at selskapet bestemte at avstemningen ble lagt til en søndag, da hovedkandidaten til å lede rådet av selskapet var satt opp på vakt og dermed ikke kunne stille.

Norwegian er nå bøtelagt etter striden mellom ledelsen og de ansatte ved basen i Malaga, Spania.
Foto: Pablo Ruiz Picasso Malaga airport

I tillegg avlyste selskapet avstemningen mindre enn 24 timer før den skulle avholdes, skriver Check-in, med den begrunnelse at Norwegian ville slippe en annen, ikke nærmere identifisert fagforening til med kandidat til det samme vervet.

Les også: SAS kan få bot på 640 millioner

USO har også hevdet at Norwegians basesjef på flyplassen hadde ødelagt selve stemmeboksen.

Vi spør Norwegians pressekontakt Daniel Kirchhoff om hva som er selskapets kommentar til anklagene. Vi ber særlig om en kommentar til påstandene om sabotasje.

Presseansvarlig i Norwegian, Daniel Kirchhoff, ønsker ikke å gi noen kommentar på vegne av selskapet. I stedet vises det til de eksisterende uttalelsene til Norwegians informasjonssjef i Spania, Alfons Claver.
Foto: Norwegian

Kirchhoff svarer oss ved å vise til saken vi henter spørsmålene fra, men har ingen annen kommentar ut over det Norwegians basesjef i Malaga sier i den eksisterende saken:

“Intet kunne være længere væk fra sandheden. Norwegian deltager netop nu i forhandlinger om en kollektiv overenskomst med ingen andre end USO. Næste møde er planlagt til begyndelsen af marts. Det er ironisk, at USO forsøger at tegne et billede af Norwegian som værende mod fagforeninger, mens vi på samme tid sidder sammen med dem og forhandler en kollektiv overenskomst,” pointerer Alfons Claver, informationschef for Norwegian i Spanien, til Check-in.dk.

Ifølge informationschefen har Norwegian aldrig sat nogen hindringer op for fagforeningsvalg. Faktisk har Norwegian afholdt fagforeningsvalg på de fleste af sine spanske baser, påpeger Alfons Claver.»