Del
Med et motorhyl som nesten hensetter oss til eldre dager gir CS100 full pinne under en av testrundene i London. Det ellers stillegående flyet er snart klart for full sertifisering.

 

Totalt åtte nøye overvåkede testflyvninger er nå nylig sluttført for den canadiske nyvinningen. Ved LCY (London City) har den fått kjørt seg på blant annet steep approach og kortbaneytelser, og det hele står til laud:

– Flyet har vist jevne og pene ytelser hele programmet igjennom. Det oppfyller alle forventninger, og er helt klart et av de beste flyene innenfor 100 til 150-setersklassen, roser sjefen for Bombardier C-series-programmet, Rob Dewar.

Grunnen til at flyet befinner seg i London er at byen har vært destinasjon for den første transatlantiske flyvningen, som også var en del av testregimet.

Foto: Bombardier

CS100 var det ene av to fly Widerøe vurderte, men selskapet bestemte seg som kjent til slutt for den brasilianske konkurrenten Embraer.

Les også: Widerøe blir først i verden med denne flytypen

Siden første testflyvning i 2013 har programmet møtt både tekniske og økonomiske vanskeligheter, men etter at både Delta og Air Canada la inn bestillinger, sammen med en delstatlig innskuddspakke fra Quebeck, har det mer eller mindre gått på skinner.

Siste typesertifisering antas å være på plass i siste kvartal av 2017, skriver Airwaysmag.

Her ser du en av avgangene under testrundene ved LCY: