Del
Norwegian-sjef og -gründer Bjørn Kjos ble lørdag hedret med irsk luftfartsbransjes gjeveste pris.

 

Outstanding Contribution to Aviation-prisen utdeles av en samlet irsk luftfartsbransje, og som mottager trer Bjørn Kjos inn i en eksklusiv rekke der vi blant annet finner Qantas-sjef Alan Joyce og IAG-sjef Willie Walsh.

Prisen utdeles som en anerkjennelse av særlig innsats for irsk luftfart, og Norwegian berømmes blant annet for de mange arbeidsplassene som er skapt. I sin takketale ved Ireland’s Aviation Gala Ball på lørdag, som ble arrangert av det irske luftfartstilsynet, sa Kjos:

– Denne utmerkelsen er en fantastisk ære, men det er mange mennesker bak Norwegians reise til der vi er i dag. Jeg vil takke luftfartsindustrien, og særlig det irske samfunnet, for deres enorme støtte gjennom hele Norwegians vekst.

 

Bjørn Kjos la i takketalen vekt på alle medarbeiderne som hadde bidratt til å virkeliggjøre Norwegian-eventyret.
Foto: Norwegian PM

 

I tillegg til Norwegians norske operasjon ble det irske datterselskapet Norwegian Air International (NAI) etablert i 2013. Dette selskapet har nå nesten 2 100 piloter og øvrig crew, fordelt på 57 irskregistrerte fly som betjener over 260 flighter hver dag, fra 11 ulike europeiske baser.