Del
En mann ble i går slept fra borde på en United Airlines-flyvning. Grunnen var at selskapet hadde overbooket, og da politiet ble tilkalt ble det brukt makt som endte i neseblod for passasjeren.

 

Mannen nektet å forlate flyet fordi han var på vei til vakt på et sykehus der han jobber som lege, skriver Guardian. United Airlines hadde overbooket, og måtte rett og slett kaste av passasjerer før avgang fra Chicago O´Hare i går.

Da besetningen gjentatte ganger hadde bedt om frivillige til å forlate flyet, uten at noen meldte seg, tilkalte de politiet for å få fjernet fire tilfeldige passasjerer. En av dem, altså mannen i videoen, nektet å forlate flyet. Det endte med at han ble slept ut av setet og videre gjennom midtgangen av politiet.

– Det hele var en opprørende hendelse for oss alle. Vi jobber for å utrede hvordan det kunne skje, sier United Airlines til Guardian.

Overbookingen skal ha skyldtes at et av selskapenes andre crew skulle være med flyet, og United høster blant annet sterk kritikk for å la det gå ut over passasjerene.

Mange passasjerer reagerte sterkt på politiets behandling av legen, og flere filmet opptrinnet. Her kan du se ett av opptakene.