Del
Hvis man skal være tro mot sjablongene skal man tenke at alt som er tysk er disiplinert og på skinner, men i dette tilfellet kunne det ikke vært lenger fra sannheten.

 

Flughafen Berlin-Brandenburg Willy Brandt, ICAO-kode BER, skulle åpne i 2012. Når vi nå skriver 2017 gjenstår faktisk fortsatt det aller meste, og et så stort prosjekt på tomgang er steindyrt.
I dette tilfellet er det delstaten Brandenburg, som flyplassen sogner til, som må være med på å ta regningen – og den er ikke liten.

Den uferdige plassen koster nemlig det offentlige den nette sum av 123 millioner kroner i måneden, skriver Aftenposten i sin sak om flyplassen.

 

Den nye flyplassen som er under bygging i den sørlige utkanten av Berlin, er i ferd med å ta rekorden for overskridelser og forsinkelser.

 

Eller som den tyske avisen Bild formulerte det nylig:
«Seks sparkede sjefer, seks åpningsdatoer det ikke ble noe av, og 150 000 byggemangler.»

Ikke ser det ut til å gå riktig vei med det første heller. Her er noen av punktene i den lange listen med feil som fortsatt gjenstår, slik Aftenposten gjengir det:

  • 1120 automatiske dører fungerer ikke slik de skal. Her må både elektroniske feil rettes og til dels ny kabling legges, noe som vil ta mye tid.
  • Det er så mange ledninger i kabelgatene at det allerede er vanskelig å legge nye. Dette kan bli krise i fremtiden.
  • Man glemte å installere tilstrekkelig antall brannvarslere.
  • Rømningsveiene ble ikke merket slik de skal.

Hele saken leser du hos Aftenposten.