Del
Representanter for en gruppe piloter går hardt ut mot irsk havarikommisjon. Grunnen er at de siste sekundene av kommunikasjonen i redningshelikopteret Rescue 116 er offentliggjort og bredt distribuert.

Det var den 14. mars at en S-92 fra irsk redningstjeneste forsvant på vestkysten.

Rescue 116 hadde vært støttehelikopter for en annen maskin som var i redningsoppdrag. Det ble senere klart at helikopteret hadde styrtet i havet like utenfor et fyr med en helipad, og det antas at kapteinen, Dara Fitzpatrick, hadde forsøkt å nå dette landpunktet. Alle fire om bord mistet livet i ulykken.

 

Kaptein Dara Fitzpatrick
Foto: Wiki commons

 

Taleregistratoren er funnet, og de sterke reaksjonene skyldes at havarikommisjonen har offentliggjort opptaket fra de siste minuttene av flyvningen. Pilotgruppen som nå har mobilisert krever blant annet at man om ikke annet formelt tilbakekaller dokumentet.

Kaptein Evan Cullen, President i The Irish Air Lines Pilot’s Assocation, sier at offentliggjøringen er både respektløs og i brudd med flere internasjonale luftfartsbestemmelser.

Vi har lest transkripsjonen fra taleregistratoren, men velger å ikke publisere noe av det, eller lenke til det, i forbindelse med saken.