Del
I februar skrev vi om intensjonsavtalen Norge undertegnet for medlemskap i det europeiske tankflysamarbeidet. Nå har regjeringen formelt bedt stortinget om godkjenningen til å forplikte seg.

 

Luft-til-lufttanking er en viktig del av luftoperasjoner. For å kunne møte de operative utfordringene i fremtiden og ivareta en effektiv utnytting av vårt kampflyvåpen, er det nødvendig med lufttankingskapasitet, skriver regjeringen i en pressemelding.

I dag kjøper Forsvaret tankflytimer av allierte, blant annet for å holde piloter oppdatert på lufttankingsprosedyrer. Den europeiske løsningen vil etter alle solemerker dreie seg om en A330-MRTT.

 

Foto: Airbus

 

– Fly med tank- og transportkapasitet er en høyt etterspurt kapasitet i NATO. Det flernasjonale MRTT-samarbeidet (Multirolle Tank og Transport), et initiativ for å styrke disse kapasitetene i Europa, vil skape mer balanse i byrdefordelingen mellom Europa og USA, sier forsvarsministeren.

Norges deltagelse vil foregå ved å gå inn med et forpliktende antall flytimer pr. år, og det vil være Forsvarsdepartementet som skal bære kostnaden over sitt budsjett.

Her ser vi hvordan det ser ut når F-35 får drivstoff i luften: