Del
Etter at piloten Andreas Lubitz i 2015 skal ha fløyet en Germanwings-maskin inn i en fjellside med hensikt, ble det innført særskilte krav om antall personer i cockpit. En rekke tyske selskaper dropper nå dette kravet.

 

Blant annet Eurowings, som har fusjonert med Germanwings, går bort fra bestemmelsen om at det til en hver tid skal være minst to personer tilstede i cockpit.

 

Lufthansa frafaller også bestemmelsen og sier at det ikke er noen sikkerhetsgarantier å hente ved en slik praksis. EASA, som hasteinnførte regelen etter Lubitz, har myket opp regelen betraktelig i ettertid og lar selskapene selv bestemme om de ønsker å bruke den eller ikke, skriver BBC.

Tror ikke på trusselen

 

Det er to hovedårsaker til at selskap ikke ønsker å følge praksisen: sannsynligheten for at en selvmordspilot skal gjøre det samme som Lubitz er ekstremt lav, og det anses som en høyere sikkerhetsrisiko at cockpitdøren åpnes på forutsigbare måter for å slippe noen inn hver gang noen går ut.