Del
Å være flydesigner hos Mooney krever en spesiell bevissthet; Mooney-brukere vet akkurat hva de vil ha, og endringer må skje uten for store kompromisser. Mooneys Ultra-variant ser ut til å være et resultat av nettopp det.

 

Det førende begrepet for Ultra (M20V Acclaim og M20U Ovation, lansert i fjor) er lettere ombordstigning, eller fast boarding, som Mooney selv sier det. Mer om det snart.

Mooney har en 85 år lang historie å vise til, og smykker seg fortsatt med å være produsent av verdens raskeste sivile énmotors stempeldrevne fly. Det er en posisjon som forplikter, for selv om fart i seg selv er både gøy og praktisk, er det ikke alene nok til å selge fly til kresne piloter.

 

Foto: Mooney

 

Ett av mange særtrekk ved Mooney er at det tradisjonelt bare finnes én dør i tillegg til bagasjeluken. Den har derfor av enkelte, kanskje særlig de langbente, blitt beskrevet som noe «krøkkete» å entre. Opplevelsen har vært noe eksentrisk, som for et fly som bare vil ha deg inn i cockpit og ferdig med datt, sånn at den delen som betyr noe – flygingen – kan begynne.

Foto: Mooney

 

Med Ultra-flyene er den tiden nå forbi. Mooney har nemlig denne gangen hentet inspirasjon fra bildesignerne. Det innebærer to dører, en betydelig designovergang, der også selve åpningen er gjort større.

Mooney gjør bruk av en tubekonstruksjon for selve kroppen, der kabinen nærmest befinner seg inni et veltebur. Det er der fortsatt, men nytt på Ultra er at det nå har fått en komposittkledning. Målet og virkningen er jevnere overganger og dermed mindre støy (og motstand).

Foto: Mooney

 

Bil-referansene fortsetter også innenfor. Den tradisjonsrike Texas-bedriften har vært sporty nok til å hente visse referanser fra klassisk italiensk – eller kanskje også britisk – bilhåndtverk. Her finner man nemlig lærkledde overflater, også på yoke, i nydelige naturfarger. Det hele er nestet sammen med klassisk salmakersøm, og kontrasten til glasscockpiten fra Garmin er utsøkt og delikat.

Acclaim Ultra har totalt fire seter, og innfellbart understell. Mooneys Ultra-fly er fortsatt fartsmaskiner, men bærer nå mer preg av reisekomfort og tilgjengelighet enn tidligere.

 

Foto: Mooney

 

Take-off distance 2,100 ft (isa, sl, mtow, 50 ft obstacle)
Landing distance 2,650 ft (isa, sl, mlw, 50 ft obstacle)
Maximum Rate of Climb 1,375 fpm
Maximum Altitude 25,000 ft
Maximum Cruising Speed 242 ktas
Range – Standard Fuel (89 gal) 700 nm*
Range – Long Range Fuel (100 gal) 830 nm*
Long Range Cruising Speed 175 ktas
Range – Standard Fuel (89 gal) 1,100 nm**
Range – Long Range Fuel (100 gal) 1,275 nm**

* 45 min reserve, isa, no wind, 25,000 ft

** 45 min reserve, isa, no wind, 16,000 ft

 

Kilder: Mooney, Designboom.com