Del
Vi kjenner det fra militære Osprey og sivile Leonardo, og tiltrotorkonseptet har åpenbart kommet for å bli. Det bekreftes når Bell nå lanserer en ny type som skal møte fremtidens behov.

 

 

Både V-22 Osprey og Leonardos AW-609 har fått mye motbør etter fatale ulykker, men det har ikke vært nok til å stoppe utviklingen. Tiltrotorkonseptet er et brospenn mellom nyttefunksjonene i fly og helikopter, og det åpner for muligheter som er for gode til ikke å videreutvikle.

Slik tenker Bell Helicopters, og splitter nye V-280 Valor er snart klart for det militære markedet. Selskapet sier at flyet er 95 prosent ferdig, og første flyvning forventes å skje i september i år. Bell viste frem en fullskalamodell av V-280 på en fagmesse i Tennessee i forrige uke, og er i full gang med å skape blest om nyvinningen.

Foto: Bell Helicopters

 

V-280 Valor er først og fremst større og raskere enn V-22 Osprey. Topphastigheten er ikke mye høyere enn for Osprey, 280 knop mot 270, men rekkevidden er på hele 800 nm. Osprey må gi tapt ved 428 nm.

 

Valor har et usedvanlig futuristisk cockpit-design.
Foto: Bell Helicopters

 

Valor kan ta 14 pax og fire crew, og konkurrerer mot en annen sterk deltager, Sikorsky-Boeings SB-1 Defiant. Sistnevnte er et rent helikopter, om enn med en rekke utradisjonelle løsninger. Spenningen ligger nå i om de attraktive militære kontraktene, vil gå til en ny tiltrotor eller om helikopterkonseptet vil gå av med seieren.

Det er dårlig med billedmateriell for de helt ferske maskinene, men her kan du se modeller, animerte gjengivelser og en simulator-presentasjon:

 

 

 

 

Og her er Defiant: