Del
Foto: Avinor
Det har vært mye usikkerhet rundt driften av Helganes flyplass etter at Avinor og Lufthavnutbygging AS (LUB) har ligget i uenighet.

 

LUB har hatt ansvaret for selve ruteutviklingen ved flyplassen, og oppnådde resultater har vært sterke over tid. Det har kommet hele regionen til gode.

Avinor har på sin side vært lufthavneier siden 1975, og friksjonen som har oppstått har handlet om ansvarsområder og overføringer fra Avinor til LUB, samt LUBs mandat etter hvert som særlig utenlandstrafikken har vokst.

I 2015 ble det kjent at Avinor holdt tilbake overføringer til LUB grunnet uenighetene.

 

Enighet for året

Nå ser det ut til at partene har funnet sammen om en avtaleplattform som er akseptabel for begge parter.

3. mai ble det avholdt møte i regi av statsråd Ketil Solvik-Olsen, representanter for LUB og Avinor.

Les også: Haugesund lufthavn ut på anbud

Formålet med møtet var å komme til enighet omkring en avslutning av dagens avtale, samtidig som kontinuitet skal sikres til en ny driver av lufthavnen er på plass. Kontrakten med LUB utløper 30. april 2018, skriver Avinor i en melding.

– Med denne løsningen er grunnlaget for utlandstrafikken for 2018 på plass, sier Martin Laurhammer i LUB.

Dermed ser det ut til at overgangen før ny driver overtar er sikret.

 

Anerkjenner LUBs arbeid

Avinor skal dermed jobbe sammen med LUB i ett år til.
– LUB har lykkes med å skape et godt utenlands rutetilbud ved lufthavna, og vi forventer at de forsetter å gjøre det til kontrakten utgår. Avinor har stor tro på at både driften på lufthavnen og rutetilbudet bidrar godt til utvikling i regionen også i fremtiden, men det vil selvsagt være opp til en ny driver på lufthavnen å organisere dette arbeidet best mulig, avslutter Falk-Petersen.