Del
Statens Havarikommisjon for Transport (SHT) har nå offentliggjort resultatet av undersøkelsen etter helikopterulykken i sjøen utenfor Bergen i forgårs.

 

Politiet har også frigitt en video som viser helikopteret havarere. Videoen er filmet på stor avstand, men ved zooming ser man hvordan fragmenter flyr rundt båten før helikopteret går i vannet. Se den lenger ned i saken.

Konklusjonen fra SHT kommer usedvanlig raskt, og peker på at et løst tekstiltrekk på dekk av Bacarella havnet i helikopterrotoren.

Tidligere sak: Helikopteret kan ha fått presenning i rotoren

Havarikommisjonen har blant annet fått tilgang til fotodokumentasjon av ulykken, skriver de meldingen:

«Opptakene er fra flere posisjoner hvorav et er fra skipets eget overvåkningskamera ved helikopterdekket. Skipets opptak viser at et trekk som var laget for å dekke et drivstoffanlegget, som nylig var tatt om bord på helikopterdekket, ble løftet opp av helikopterrotorens luftstrøm hvoretter det traff rotordisken. Fartøysjefen har forklart at han oppdaget trekket som kom opp mot helikopteret og at han forsøkte å løfte helikopteret unna ved å stige. Trekket traff likevel rotordisken.»

Hele rapporten kan du lese her.