Del
Foto: Creative commons
Det har vært kjent at kong Willem-Alexander av Nederland hadde diverse flysertifikater. Overraskelsen var likevel stor for mange da han nylig sto frem og fortalte at han hadde fløyet for KLM to ganger i måneden i over 20 år.

 

Det har nok delvis vært privatlivs- og sikkerhetshensyn bak at kongens arbeidsliv i luften ikke har vært viden kjent, men nå har han tatt bladet fra munnen, skriver The Guardian (foto i originalsak).

Kongen har nemlig fløyet Fokker 70 for KLM, som styrmann, i 21 år! Før dette fløy han for MartinAir. Den 50 år gamle trebarnsfaren kaller seg selv beskjedent «gjestepilot», men han har selvfølgelig full kompetanse på yrkesutøvelsen.

Les også: Her går en Fokker 70 i deep stall

Fokkeren fases nå ut av KLM, men kongen har ingen planer om å gi seg av den grunn. Nå skal han inn i utsjekksprogram for 737, noe han gleder seg til.