Del
Det å oppnå supersonisk passasjerflyvning som er frigjort fra det diskvalifiserende overlydssmellet er enhver flyprodusents våte drøm. En amerikansk milliardær kan vinne kappløpet.

 

Som vi har omtalt i flere saker av tidligere er det kamp på kniven om å klare å knekke koden for kommersiell supersonisk flyvning. Barrieren er i dobbel forstand lydmuren, eller snarere det (tilsynelatende) uunngåelige overlydssmellet. Det er nemlig ikke tillatt over land, og dermed er markedet for supersoniske fly sterkt begrenset.

Les også: Kan overlydssmellet erstattes med et supersonisk hjerteslag?

Fullt mulig – men vanskelig

Overlydsflyene i seg selv er, som vi husker fra f.eks. Concorde, allerede tilgjengelige, men de lar seg ikke forsvare økonomisk hvis de er dømt til utelukkende å fly havruter.

 

Aerion Corps. AS2 er så langt det mest konkrete overlydsprosjektet for det sivile markedet.
Foto: Aerion Corp.

 

Briten Richard Branson har vært – og er – aktivt på banen innen utvikling av stille supersonisk flyvning, men han har også satset mye på romfart. En ny spiller har nå meldt seg på, og han er allerede i samarbeid med både Airbus og General Electric, skriver finansportalen Bloomberg.
Les også: Dette er luftfartens aller største utfordringer

Hemmelighetsfull milliardær inn i ringen

Milliardær Robert Bass og hans selskap Aerion Corp. utvikler nå prototypen AS2, som skal kunne levere både sub- og supersoniske hastigheter for transatlantiske og trans-stillehavsruter.

 

Foto: Aerion Corp.

 

Ved å få et fly på vingene, selv uten at stille overlydsfart er ferdig utviklet, vil utvikleren ha et stort forsprang i det videre arbeidet og dermed kunne bli den første til å ta ny teknologi i bruk.

Les også: Luftfarten, en klimaversting? Døm selv, her er tallene

 

AS2 skaleres foreløpig som en business jet, men hvis konseptet viser seg levedyktig er det ingen grunn til å tro at det blir med det.
Foto: Aerion Corp.

 

Aerion Corp. hevder også å ha en bekreftet kjøper til flytypen, uten at det røpes hvem.

AS2 markedsføres som en business jet, men om konseptet blir vellykket behøver ikke veien til oppskalering og regulært rutemarked være lang.

 

Så godt som alle designdetaljer er allerede på plass for AS2.
Foto: Aerion Corp.

 

– Våre to selskaper vil fortsette samarbeidet i en en formell og konkret prosess for å finne en konkret måte å jobbe sammen på i utviklingen av AS2-motoren, sa Aerion Corp. og GE i går.

 

AS2 bringer med sitt missil-lignende design tankene til Concorde.
Foto: Aerion Corp.