Del
For tilhengerne er det rene julekvelden: den klassiske stridsvognknuseren A-10 «Warthog» skal få leve videre.

 

U.S. Air Force har tidligere vært rimelig klare på at A-10 nå har gjort sitt og er klar for flykirkegårdene. Nå er det full kontra, skriver AVweb.

I budsjettplanen for neste periode, tilsendt den amerikanske Kongressen, heter det nemlig at alle 238 Warthogs vil ha en plass i flåten i «den overskuelige fremtid». Stort nærmere en definisjon på ikke-pensjonering kommer man ikke i budsjettspråk.

A-10 var, i likhet med en lang rekke andre fly, ment å utgå med innføringen av F-35s store pakkeløsninger. Nå kan det se ut som om politikken med «alle eggene i én kurv» er midlertidig forkastet. Kanskje skyldes dette at det ennå svært unge F-35-programmet fortsatt har usikkerhetsmomenter.

 

 

Finansiering har vært et sårt punkt i amerikansk politikk lenge, og dersom man lander på lavere produksjonsvolum eller nedskalerer enkelte roller for F-35, kan dette være nok til at de gamle sliterne fortsatt har en oppgave å fylle.

Blant de varmeste forkjemperne for A10-ens videre liv var senator John McCain (som selv var jagerflyger i Vietnam-æraen) og representant Martha McSally.

 

Martha McSally, nå politiker, foran «the big gun». Foto: Wiki commons

 

Sistnevnte kvinne er for øvrig selv tildligere A-10-pilot, og hun gjorde seg bemerket ved å oppsummere overfor president Trump hvorfor A-10 bør fortsette å fly:
– The Warthog is a badass airplane with a big gun on it.
Det kan nå se ut som om den fyndige definisjonen gikk hjem.