Del
I 2013 avslørte Lockheed Martin at arbeidet med å utvikle et hypersonisk angreps- og rekognoseringsfly var i gang. Nå kan Mach 6-flyet være på trappene.

 

Spekulasjonene om hva som skjer i Lockheed Martins “Skunk works”-avdeling har i perioder gått høyt. Mange vil kanskje huske saken vår om den påståtte eksistensen av det som har blitt kalt SR-91 Aurora. Nå kan det vise seg at den riktige betegnelsen rett og slett er SR-72, skriver Aviation Week.

SR-71 Blackbird er for lengst pensjonert, og det har vært alminnelig enighet om at det vil komme en arvtager på et tidspunkt. Spørsmålet har bare vært hva, og noen detaljer har det vært så godt som umulig å oppdrive. Ikke så rart; her snakker vi om den hemmeligste av den hemmelige forsvarsindustrien, og om global maktbalanse.

 

Gjør for første gang delvise innrømmelser

Men: Det Lockheed Martin har sagt, er at det utvikles en skalamodell for et fly med arbeidsbetegnelse SR-72. Og da er det ikke bare snakk om overvåking og spionasjon, men også en våpenplattform.

 

Det er store teknologisprang mellom forgjenger og arvtager. Bildet er ikke interaktivt. Foto: Lockheed Martin / DARPA

 

– De siste 20 årene har vi sagt at et hypersonisk (som betyr raskere enn Mach 5, altså fem ganger lydens hastighet) er et par år unna, men nå kan jeg si at teknologien er moden. Sammen med Darpa og tilsvarende instanser jobber vi hardt for å skaffe våre stridende disse kapasitetene så fort som mulig.
Det sier Rob Weiss, en av Lockheed Martin-direktørene. Weiss er også leder for Lockheed Martins Advanced Development Programs, avdelingen som håndterer den mest banebrytende forskning og utvikling i konsernet.

 

Letter litt på sløret

Til Aviation Week sier han videre:

– Vi kan ikke gi dere noen konkret tidslinje eller spesifikke kapasiteter. Det hele er svært sensitivt. Noen av våre motspillere beveger seg langs disse linjene ganske raskt, og det er viktig at vi er stille om hva som foregår. Vi kan anerkjenne de generelle mulighetene som finnes, men noe programspesifikt er det lagt lokk på.

Weiss hinter likevel om at fremdriftssystemet for et så hurtiggående fartøy snart er så klare at de kan planlegges montert inn i en form for demonstrasjonsmodell.

Etter å ha gjennomført en rekke bakketester mellom 2013 og til slutten av 2017, er det mange som mener at Lockheed Martin kan ha et flight research vehicle (FRV), med eller uten pilot, i oppstart for testing allerede til neste år.

Det eneste som så langt er sikkert er altså at noe er i ferd med å skje, og at det blir ekstremt spennende å følge med på.