Del
Foto: Youtube
Det finnes mange eksempler på luftfartens nytteverdi. Visst du for eksempel at det finnes en organisasjon som utelukkende hjelper bistandsarbeidere i noen av verdens mest utarmede områder?

 

MAF , Mission Aviation Fellowshowship, er et kristent initiativ som samler piloter over hele verden til oppdrag der nøden er størst. En av dem er Eivind Lindtjørn. I dag flyr han i Sudan. Han går daglig på vingene for å yte hjelp i et land som har alle prognoser mot seg.

– Ser jeg på disse indikatorene og all lidelsen som finnes i dette landet så er jeg fristet til å gi opp alt håp. Men jeg er så privilegert som får arbeide for Mission Aviation Fellowship, et kristent flyselskap som betjener kirker og misjoner i 30 land, forteller han i en sak i den kristne nettkanalen itro.no.

Les også: Flypresten på Vermundsjøen

– Her i Sør Sudan flyr vi personell og frakt for nærmere 170 kirker, misjons- og hjelpeorganisasjoner over hele landet. Når passasjerene mine forteller meg om hva Gud gjør blant folket i Sør-Sudan blir jeg igjen fylt med glede og håp, sier han.

Les også: Luftfarten: Skurk eller engel?

Uavhengig av tro eller livssyn; det er vanskelig å ikke bli imponert over noen som utøver pilotyrket i så tøffe omgivelser.

Her kan du se noe av det nåde Eivind og MAF gjør: