Del
Samtlige norske F-35 er satt på bakken inntil videre. Grunnen er et problem med oksygentilførselen til pilotens pustesystem, melder Dagbladet og Forsvarets Forum.

 

Det har tidligere vært tilsvarende problemer med USAs andre nye jagerfly, F-22 Raptor. Pilotene har rapportert om hendelser med svimmelhet og lett desorientering, som er klassiske syptomer på hypoksi.
Pressetalsmann i Luftforsvaret, Stian Roen, sier han ikke kjenner detaljene ennå.

 

De fem norske jagerflyene er inntil videre satt på bakken i påvente av undersøkelser.
Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret

 

– Treningen på fredag ble kansellert på bakgrunn av de siste hendelsen. Signalene som er gitt, er at flygingene gjenopptatt på mandag. Samtidig skal man undersøke hva som er årsaken til hendelsen, sier Roen til Dagbladet.

 

Vi følger saken.