Del
Dette karakteristiske flyet får mange til å humre gjenkjennende. Videreutviklingen av Britten-Normans Islander, Trislander, har vært en trofast arbeidshest særlig ved de britiske øyer i en halv mannsalder.

 

I dag fløy dette individet, G-BEVT, sin aller siste tur. Operatør er Aurigny. Den får dermed æren av å sette sluttstrek for hele Trislander-epoken i Storbritannia. Nå skal den stilles ut ved Duxford.

Vi har ikke bilder av turen, som gikk i formiddag, men i videoen kan du se et annet, tilsvarende individ gjøre sin siste tur til Solent i Southampton.

Foto: Skjermdump Flighradar24.com

 

Vi ønsker G-BEVT en behagelig pensjonstilværelse på museumsgulvet!

 

Her er søstermaskinen, G-RLON, fra april i år:

 

Britten-Norman Trislander er et 18-seters tremotors propellerdrevet sivilt passasjerfly, produsert av Britten-Norman, Storbritannia.

Flyet er en videreutvikling av Britten-Normans mer kjente Islander fly. For å gi flyet større yteevne ble skroget forlenget, understellet modifisert og en tredje motor installert i halen. Prototypen ble utviklet fra en Islander prototype og fløy første gang 11. september 1970. Produksjonen opphørte i 1982 etter at 73 fly var bestilt.

Trislander kan ta av fra en 450 m lang startbane og trenger ingen preparert eller asfaltert rullebane. Fordi flyet klarer seg med så kort startbane, kvalifiser det til betegnelsen kortbanefly (STOL-fly).
*Wikipedia