Del
Foto: Youtube

Hvis ikke dette får deg til å slutte å puste et øyeblikk er du laget av stål!

 

Videoen viser en 717-200 i full «upset» etter en fremtvunget stall. Flyet var kjent for en nokså utilgivelig oppførsel hvis man først fikk den inn i en stall, og det er det disse to gutta (for ikke å snakke om han som filmer) til fulle demonstrerer i virkeligheten her.

Boeing 717 er et lite trafikkfly som frakter ca. 100 passasjerer.
Foto: Wikipedia

Bakgrunnen for denne spektakulære oppvisningen er i korte trekk at det fantes et VFR-område ute i Stillehavet mellom Catalina og Mexico, der nettopp denne typen testflyvninger ble utført.

Hensikten med denne flyvningen var nettopp å analysere ytelsene i stall. Samme kilde kan fortelle at pilotene er kaptein Gary «Bear» Smith, og 2P er kaptein Tim Dineen, begge erfarne testpiloter. Smith var på dette tidspunktet en Blue Angel, og han mistet ulykkelig vis livet i 2005 da han instruerte en elev i avanserte øvelser i et adskillig mer beskjedent fly, en Super Decathlon.

Hold deg fast: