Del

Vi er riktig nok en dag på etterskudd, men i et tyveårsperspektiv er det til å leve med. 8. august 1997 ble nemlig Jennifer Murray første kvinne til å fly jorden rundt i helikopter.

 

Rekorden ble satt i en Robinson 44 – et stempelmotorfabrikat som også er mye brukt i Norge – og turen gikk i østlig retning, gjennom Midt-Østen, Asia, Russland og til slutt Beringstredet og Alaska før Grønland.

Etter 97 dager landet Jennifer trygt i England. Hun hadde da vært innom 28 land. Vi mangler dessverre foto-rettigheter til å vise Jennifer Murray, men bilde og opphav til denne saken finner du HER

Les også: Quentin Smith etter styrten i Bergen:
«Thank you, beautiful people»!

Og med-piloten var ingen ringere enn …

Som om det ikke var nok å bli første kvinne til å fly jorden rundt i helikopter ble Jennifer i tillegg første bestemor, og i minste helikopter, til å gjøre det. Og hennes styrmann? Det var ingen ringere enn Quentin Smith, mannen som havarerte i havnebassenget utenfor Bergen i mai! Lenke til den saken ser du over.

Jennifer hadde ikke mer enn 600 timer i luften, etter tre år med sertifikat, da hun la ut på turen.
Quentin Smith på sin side var kanskje den mest kompetente styrmannen man kunne ønske seg, men flere rekorder innen blant annet helikopter-acro.

I denne videoen deltar blant annet Quentin i en ganske heftig demo av hva både en R22 og storebror R44 kan gjøre: