Del
Illustrasjonsfoto: Laserblending kan få katastrofale følger. Foto: Wiki commons

Man skulle tro at voksne mennesker visste bedre, men faren på 41 år og hans sønn moret seg tirsdag kveld med å laserblende fly nær Malaga flyplass.

 

Flere piloter, blant annet på et fly fra Oslo, meldte tirsdag at de var blendet eller på annen måte forstyrret av grønt laserlys under innflyging, skriver Daily Mail. Flygelederne i Malaga slo umiddelbart alarm, men før de fikk varslet politiet hadde en tjenestemann sett hva som skjedde. Han hadde fri og befant seg tilfeldig vis på samme hotell som gjerningspersonene.

Les også:
Luftambulansen laserblendet – la seg i hover over huset

Kan bli ruinert

Det viste seg å dreie seg om far (41) og sønn (15), som ferierte ved et hotell nær flyplassen (saken fortsetter under bildet).

Leilighetshotellet de to opererte fra ligger i nærheten av Malaga flyplass.

 

Hvordan de to forklarer sine vanvittige fritidssysler vites ikke, men myndighetene har nå varslet om at de i verste fall kan få opptil 600 000 Euro i bot. Det tilsvarer 5,6 millioner norske kroner i dagens kurs.