Del

Vi skal være tilbakeholdne med å kalle noe som er relatert til krig for
«gla´nytt», men fra flyentusiastens ståsted er det mer enn passende. I USA er nemlig den klassiske F-16 lovet et fortsatt langt liv.

 

Det er selvfølgelig oppgraderingsprogrammene som skal løfte denne fighteren vi alle kjenner så godt inn i fremtiden. Northrop Grumman signaliserer nemlig at det nye radarsystemet SABR er så aktuelt at det vil forsvare et helt nytt program et godt stykke inn på 2020-tallet.

F-16 har fra starten av vært populær blant pilotene.
Foto: US Air Force

 

Les også: F-16 lever videre i Viper-modellen

NG forteller videre at den internasjonale interessen for dette systemet på denne klassiske plattformen er stor. For fansen kan det altså bety at det ikke er noen grunn til å ta avskjed med favorittflyet med det aller første.

Her ser du en dokumentarisk informasjonsvideo om fenomenet.
Lesestemmen er en digitalisert tale-emulator, derav den noe snåle «dialekten»: