Del

Et helt fly-Norge følte med miljøet rundt Russian Warbirds på Geiteryggen da den tragiske brannen tok en hel hangar og flere flyklenodier natt til 29. september i fjor.

 

Mange fulgte spent gjenoppbyggingen som ukuelige ildsjeler umiddelbart tok fatt på, og allerede måneden etter var en ny Yak-52 på plass.

Like fullt; tapet av den klassiske jetmaskinen L-29 var tungt. Flyet var et adelsmerke for Russian Warbirds of Norway, og lenge så det mørkt ut for en erstatning. Nå er den endelig her.

Ekte rød stjerne

Callsign G-BZNT er en 1969-modell med fartstid i USSR mellom 1969 og 1992. Flyet kom nylig fra England, hvor det har vært brukt av oppvisningsteamet «Red Star Rebels«. Det forteller Terje Traaholt, L-29-pilot og representant for RWoN.

Søsterflyene fra oppvisningsgruppen «Red Star Rebels» i UK.
Foto: Horizon / RWoN

 

– Maskinen skal i løpet av vinteren 2017/-18 inn på norsk register, og kjennemerket LN-RWN er reservert for dette, sier han.

Du kan få deg en tur!

– Etter et opphold med grundig teknisk gjennomgang og sjekk, er flyet nå klar for å tjenestegjøre i foreningen og gi flyinteresserte muligheten til å være jagerpilot for en dag! Alle som ønsker å prøve jagerflyet kan ta kontakt med foreningen på warbird.no, oppfordrer Traaholt.