Del

Det var under en oppvisning nær byen Amay, ved Liege i Belgia, at den bisarre hendelsen fant sted i går. Den døde er nå funnet.

 

Det er ingen umiddelbart logisk årsakssammenheng å få øye på i dødsulykken der en helikopterstyrmann brått forsvant fra setet sitt i en Agusta 109. Det er blant annet The Independent som melder dette. Helikopteret gjorde tjeneste som plattform for utsprang i en oppvisning av fallskjermsoldater. Piloten hadde overoppsyn med utsprangene fra sitt sete.

Plutselig var han vekk

Fartøysjefen snudde seg på et tidspunkt mot styrmannsetet, og ble sjokkert vitne til at døren stod åpen og at kollegaen var borte. Det er få opplysninger om hvilken høyde helikopteret befant seg i, men utenlandske medier slår fast at det er snakk om «flere hundre meter».

Pilotene flyr ikke med fallskjerm, men har selvsagt et strengt setebelte-regime å forholde seg til.

Fartøysjef slo umiddelbart alarm, og landet helikopteret. Samtidig ble en stor leteaksjon iverksatt. Den omkomne er nå funnet, og hendelsen vil etterforskes av politiet.