Del
Crew etter landing av flyet ved dets nye hjem på museet, 2007. Foto: U.S. Air Foirce

Convair NC-131H Total In-Flight Simulator ble bygget sent på 60-tallet og skulle gi en verdifull simulator-opplevelse.

 

Den rare skapningen var i praksis en Convair med en ekstra cockpit montert foran den egentlige cockpiten. Der inne fant man et nokså primitivt simulatormiljø, som var særlig hensiktsmessig for simulering av store fly under avgang og landing.

Foto: U.S. Air Force

Convair-en ble altså en plattform for slike tester, og man unngikk på den måten å bygge dyre prototyper for undersøkelse av designløsninger.

Nyttig verktøy for en rekke flytyper

Flyet simulerte i sin levetid en lang rekke flytyper for blant annet NASA, og det var utstyrt med aerodynamiske flater som tillot herming av sidevind og andre fenomener. Flyet står i dag på National Museum of the U.S. Air Force. På museets hjemmeside kan du lese mer, og også få en interaktiv tur i simulatoren.