Del

I en bransje der så godt som alt er prøvd allerede, er det flere som nå satser på belysning som en del av passasjeropplevelsen. SAS vil påvirke deg allerede før ombordstigning.

 

Pressemelding:

Når den nye SAS-loungen på Oslo lufthavn Gardermoen åpner dørene, er det til noe mer enn de vanlige fordelene SAS tilbyr. Med nyåpningen kan flyselskapet også presentere ny intelligent belysning som skal sikre en god reiseopplevelse før flyet i det hele tatt har forlatt rullebanen.

Les også: Flyselskapene vil påvirke deg med kabinlys

Lounge: det nye gratismåltidet?

SAS har alltid vært aktive på lounge-fronten, og i et marked der «less is more»-tenkningen har drevet utviklingen i lavprismarkedet i mange år allerede, ser det ut til at det lille ekstra har fått ny aktualitet.

Foto: SAS / Philips

– Loungen i Oslo betyr en vesentlig mer behagelig ventetid enn det en gjennomsnittlig økonomiklasse passasjer opplever, før avreise med en av flyplassens mange avganger. Noe som til gjengjeld er en overraskelse og helt nytt for mange, er den nye smarte investeringen som SAS har valgt i forsøk på å gi deres kunder den beste reiseopplevelsen, allerede før avgang, sier SAS og Philips i pressemeldingen.

Les også: Klokka på Schipol har du aldri sett maken til!

Dagslys-simulator

Den nye loungen byr bl.a. på områder med «Daylight Booster», som imiterer dagslys og i følge Philips skal gi økt energi. Leverandøren hevder også at lyset kan motvirke vinter- og høstdepresjoner, noe som ellers preger de mørke vintermånedene i land som Norge. Dette forklarer Astrid Simonsen Joos – CEO for Philips Lighting i Norden.

Motvirke mørkesyke?

– Det er allment kjent at de ikke har vinterdepresjoner i land rundt ekvator, men at det derimot er utbredt i de nordiske landene, hvor vintermørket er over oss i lange perioder.

Les også: Hekla Aurora – et flygende kunstverk

– Derfor har vi forsøkt å gi de reisende en mulighet for å få ekstra lys og god energi før avreise med Daylight Booster, sånn at de på den måten forhåpentligvis kan motstå de mørke timene bedre. Noe det jo er mange av her i Norden, sier Simonsen Joos.

Belysning til alle behov

Generelt har belysningsløsningene i den nye loungen lys til mange forskjellige anledninger, blant annet veggbelysningen ”Luminous Pattern”, som ønsker de reisende velkommen med et lyshav. Denne belysningen skal lede tankene mot det stemningsfulle lyset gjennom flyvinduet om natten før man går inn for landing.

Foto: SAS / Philips

 

I tillegg er det også tre rom med HUE-belysning. Her kan de reisende velge mellom seks forskjellige typer belysning, alt etter humør og formål. Eksempelvis tilbys det lys for den optimale leseopplevelse, konsentrasjon eller nedtoning til avslapping eller partystemning, forteller meldingen.
Vi er positive til alt som kan erstatte det grelle spot-lyset som ser ut til å dominere alle offentlige rom, og skal prøve å få besøkt loungen slik at vi kan gi leserne en kort anmeldelse av om effektene svarer til reklamen. Har du vært der selv? Fortell gjerne om det i kommentarfeltet.

*Pressemeldingen er noe redigert av oss