Del

Dubai Airshow er i gang, og med det en av verdens største markedsplasser for luftfart. Her er det lite vaffelsalg og veteranfly, men desto mer oljerikdom og gigant-innkjøp.

 

Blant aktørene som vekker oppmerksomhet er Emirates, som i løpet av showet offentliggjør at de tegner seg for intet mindre enn 40 stykk 787-10.

Les også: Historisk: 787-10 airborne!

Bestillingen på den hittil største Dreamliner-modellen signaliserer at ME3-selskapene («Middle East 3», Emirates, Qatar og Ethiad) foreløpig ikke viser tegn til markedsmoderasjon.

Les også: EU vil stoppe gulfstatene

Styreleder i Emirates, Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, fortalte under kunngjøringen at det foreløpig ikke er bestemt hvilken motor som skal brukes på flyene.

Både Emirates og de øvrige ME3-selskapene er begeistret for store fly. Her en A380.
Foto: CC

 

Selskapet beskriver bookingen som en “forpliktelse”. Ordren er ennå ikke formelt signert.
Emirates opererer også en stor flåte 777.

Her kan du se et russisk jagerfly-display fra årets Dubai Airshow

Les også: Elektronikkforbud heldig for vestlige flyselskaper

ME3-selskapenes rolle som Boeing-kunder er ikke uten spenninger i USA; mange mener at det amerikanske konsernet forsyner «fienden» med materiell. Markeder verden over har kritisert de oljesmurte flyselskapene for å forskyve konkurransebildet fordi de mottar enorme overføringer fra sine respektive land. Dette gir ME3-selskapen en posisjon de fleste vestlige bare kan drømme om. Også asiatiske LCC-aktører skaper utrygghet i hjemlige markeder.

Fikk du med deg denne? Herlig gåsehud-video med søskenflyene 787-10 og 737 MAX: