Del

Ukrainas An-74 ser unektelig litt rar ut, men så er heller ikke utseendet alt. Amerikanske dollars sørger nå for at maskinen får en ny sjanse.

 

Det er det Ukrainske forsvars-konglomeratet Ukroboronprom som melder at serieproduksjonen, som ble innstilt i 2015, nå skal gjenopptas.

Totalt 81 fly ble produsert, og det statlige Antonov-konsernet blåser liv i prosjektet etter å ha fått i stand en avtale med den amerikanske finansieringsgruppen Oriole Capital Group.

Rare ører ga treffende kallenavn

Som det meste som produseres i Øst-Europa er ikke flyet utelukkende en passasjermaskin. Det kommer også i cargo-versjon med bare 10 seter. Passasjertypen kan ta totalt 52 pax, og har en topphastighet på ca. 375 knop.

Klassisk cockpit i østblokk-turkis. Legg også merke til den flotte maskinist-suiten med detaljer i imitert(?) treverk!
Foto: Dmitry Avdeev / Wiki commons

 

Designet er karakteristisk, med de to store motorene som enorme ører oppå flyet.
I Ukraina og Russland kalles derfor flyet bare Cheburashka, oppkalt etter en figur som er kjent fra underholdning også i andre land. De som hadde tilgang på SVT før i tiden husker kanskje dokkeshowet Drutten och Krokodilen? Dette er da Drutten.

Uansett kallenavn: flyet kommer tilbake, og det blir spennende å se om nye versjoner dukker opp på norske flyplasser i fremtiden.

 

Her ser du en approach og landing med de typiske revers-klaffene oppå motorene.