Del

KLM tildeler Widerøe oppdrag med ground handling ved ytterligere fire norske lufthavner. Anbudet ble utlyst i vår, og etter en omfattende forhandlingsprosess er det avgjort at KLM gir WGH kontrakt for Kristiansand, Bergen, Ålesund og Trondheim lufthavn.

 

– KLM er fjerde største flyselskap på norske flyplasser etter SAS, Norwegian og Widerøe målt i antall avganger. Avtalen innebærer ground handling for nærmere 4000 avganger ved de fire lufthavnene til sammen, forteller kommersiell direktør i Widerøe Ground Handling, Siw Selnes.

KLM-avtalen er svært viktig for WGH som datterselskap og selvstendig virksomhet, men også for morselskapet Widerøe.
Foto: Sverre Hjørnevik / Widerøe

 

Avtalen trer i kraft fra 1. april 2018 og innebærer handling på bakken og avising.
– Vi har en avtale med KLM på Torp fra før, og tilbakemeldingene fra KLM er at de har et svært godt inntrykk av WGH og hva de oppfatter at vi står for, sier Selnes.

Inspisert og godkjent av KLM

KLM har utført flere inspeksjoner av WGH i høst hvor det har vært gode tilbakemeldinger. Dette i sum bidro til at KLM til slutt valgte WGH som ny leverandør. – Det har vært lagt ned mye arbeid i organisasjonen for å sikre etterlevelse av våre kunders og egne prosedyrer. Dette er avgjørende for kundetilfredsheten, og bidrar til å forsterke WGHs posisjon som Norges ledende leverandør av bakketjenester, forteller Selnes.

 Viktig seier for datterselskapet

Widerøe forteller til Luftfart.Media at dette er en stor dag for hele selskapet.
– Det er en milepæl i WGHs historie, sier administrerende direktør Marius Myhre. Dette er den første store kontrakten Widerøe vinner etter at WGH ble etablert som eget datterselskap av Widerøe AS.

– Widerøe Ground Handling ble grundig inspisert av KLM før kontraktstildelingen, forteller en glad WGH-direktør.
Foto: Sverre Hjørnevik / Widerøe

 

– I dag skal vi feire, og så skal vi bruke tiden frem til 1. april på forberedelser slik at vi fra dag én leverer den gode kvaliteten vi ønsker å stå for og som kundene våre forventer, avslutter Myhre.

 

<Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. WGH håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og flyr til 46 destinasjoner i inn- og utland.>