Del

Flymaten slik vi kjenner den kan være historie, i hvert fall hos Finnair. Nye toppkokker tar til vingene, og med seg har de blant annet en finsk kaffe- og småkaketradisjon.

 

Finnair går nye veier i passasjertilbud når de flytter kvaliteten på mat og service ut av restaurantene og inn i kabinen. Med lanseringen av det nye servicekonseptet kan passasjerer på business-klasse skreddersy mat- og vinopplevelsene ombord.

Nordiske stjernekokker skal sørge for en suveren matopplevelse for passasjerer på Finnairs business class.
Foto: Finnair

Finnair skal tilby et bredere spekter av mat- og vinalternativer, som serveres på forespørsel til kundens foretrukne tid – akkurat som om du var på restaurant. Et samarbeid med nordiske toppkokker skal sørge for at selv den mest kresne gane blir tilfredsstilt om bord.

 

Vil løfte hele flyopplevelsen

– Maten ombord er en viktig del av undersøkelser om kundetilfredshet i flyselskapene, særlig på langdistanse. Mat har stor innvirkning på den samlede kundeopplevelsen, og derfor er det helt naturlig for oss å satse tungt på dette området, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

 

 

Selskapet har siden 2013 tilbudt signaturmenyer designet av finske toppkokker til reisende på business-klasse. Nå introduserer de et nytt samarbeid, denne gangen med den svenske toppkokken Tommy Myllymäki.

Kokketalentet Tommy Myllymaki er siste skudd på stammen blant Finnairs kulinariske samarbeidspartnere.
Foto: Finnair

Myllymäki har blitt nominert til årets kokk i Sverige, er kreativ leder for fem Stockholm-restauranter og har representert Sverige med stor suksess i den prestisjetunge Bocuse d’Or-konkurransen.

Også andre får en smak

Også økonomiklasse får nye menyer laget av Finlands kulinariske lag, som representerer Finland i internasjonale konkurranser. Menyene på både business- og økonomiklasse blir tilgjengelige fra 7. februar og gjelder på langdistanseflyvninger fra Helsinki.
– Vi gleder oss til å tilby et lite stykke Norden til tusenvis av kunder som flyr med oss hver dag, sier Lönnblad.

Stilig kaffeslaberas

Som en del av det nordiske konseptet innfører Finnair også den klassiske tradisjonen Kahvikutsut. Dette er en type kaffeservering hvor du får servert syv tradisjonelle finske søtsaker til, som karelske paier, kanelboller, kaffekake og finske sjokolader.

Det ser unektelig fristende ut. Kahvikutsut er en finsk tradisjon som består av kaffe og flere sorter godsaker. Foto: Finnair

Kahvikutsut skal serveres mellom de to hovedmåltidene. Konseptet trer i kraft 7. februar 2018 på flyreiser til Seoul, Tokyo og Shanghai, med en gradvis utvidelse til de resterende langdistanse-destinasjonene i løpet av våren og sommeren.