Del

Ryanair-piloter har samlet seg om streik, og får støtte fra fagforeningen Cockpit.

 

Det var de Dublin-stasjonerte pilotene som mandag kveld vedtok at de ville aksjonere, skriver NA24. Streikeformene omtales foreløpig som «uspesifiserte», og det er dermed ikke helt klart hva omfanget vil bli, men streikestart er satt til 20. desember. En stopp vil dermed ramme juletrafikken særlig hardt. Også selskapets piloter i Portugal og Italia har varslet streik, skriver NA24.

Les også: Slår alarm om fremtiden

Stille fra Ryanair

Den tyske grenen av fagforeningen Cockpit, Vereinigung Cockpit, har meldt at deres tyske Ryanair-ansatte medlemmer også vil streike, men har fredet perioden 23. til 26. desember.

Arbeidsvilkårene i særlig lavprisselskapene er fortsatt et brennhett tema.
Foto: Pixabay CC

 

Les også: Ryanair: «våre ansatte har fantastiske arbeidsvilkår»

Ryanair har foreløpig ikke kommentert eller på annen måte reagert på varslene. Pilotene streiker for å oppnå samme lønns- og arbeidsvilkår som piloter i selskaper av samme størrelse. NA24s sak kan i sin helhet leses her.