Del

I den grad det er mulig å få ståpels på sjela er det nettopp det denne maskinen skaper blant tilskuerne. Dette er en P-51 Reno-legende som fortjener det gamle glamrock-soundtracket «Like a bat outta Hell» fra Meat Loaf.

 

 

Det sies at lyden får ens indre organer til å skjelve når man står nær motoren i oppstart, en Griffon Evolution Merlin – den klassiske Merlin-motoren på et lass steroider. Den kontraroterende doble propellen gjør at luften eksploderer i en serie subsoniske trykk-smell, og til sammen blir det en symfoni av flystøy slik luftfartsgudene mente at det skulle være.

Vi kan leke mye med ord uten å komme i nærheten av å beskrive maskinen, så la oss nøye oss med å slå fast at Precious Metal er et rått fly som taler best for seg selv i nedenstående videoer. God fornøyelse.

 

Fra kvalifiseringsrunden i Reno 2013:

____

Propellen er et tve-egget sverd; den kan sikre seieren, men i det motorkraften reduseres eller forsvinner helt lager den enormt mye drag som også gjør dead stick-landinger til en krevende øvelse. Denne videoen fra 2014 viser hva som skjedde da motoren sluknet ved 3. markeringsmast i Reno: