Del

Kjære alle sammen!

Som mange har registrert, har det vært varierende aktivitetsnivå på Luftfart.Media over noe tid. Fra å ha publisert nesten døgnkontinuerlig i den første fasen, har vi nå gradvis bygget opp en noe langsommere struktur der vi skal bruke mer tid på grundigere typer stoff. Det tar litt tid å få jobbet inn ny form, men jeg kan forsikre at det skjer mye bra i kulissene.

Skjebnen ville det også slik at det nå vil bli ny ansvarsstruktur i Luftfart.Media, og i det nedenstående har jeg gleden av å presentere Luftfart.Medias påtroppende redaktør for dere.

Tore Aune skal tilbringe et år i Flynytt.

Endringen skyldes i hovedsak at jeg, altså Tore, den 1. mars tiltrer i et årsvikariat som redaktør for Flynytt. Dermed legger jeg Luftfart.Media bak meg for denne perioden. Sammen med Espen Stenberg vil jeg fortsatt eksistere i kulissene, men altså uten å levere stoff eller på annen måte være involvert i den daglige driften. Vi vil gjøre opp ny status når disse 12 månedene er tilbakelagt, men av praktiske grunner trer jeg umiddelbart ut av Luftfart.Media og inn i en rådgivende rolle for min arvtager, som jeg er svært glad for å kunne introdusere her:

 

Vår nye redaktør Stian Sangvig (født i Bergen i 1973), har vært lidenskapelig interessert i luftfart siden barndommen, og han har opparbeidet seg mye kunnskap om feltet. Enn så lenge flyr han ikke selv, men han har til gjengjeld mye flott innsikt å bidra med, ikke minst om hva som rører seg i internasjonal luftfart.

Stian er et språkmenneske. Foruten norsk er han flytende i engelsk, spansk, tysk, og nederlandsk, og til og med brukbar i portugisisk!

Han besitter en MA in Journalism fra University of London – Birkbeck, samt en BA (Hons) i Marketing fra University of Strathclyde i Skottland, og har i tillegg et student-utvekslingsår (ERASMUS, Universidad de Deusto) i Spania. Som ikke det var nok har han jobbet seks år som frilansjournalist for Scan Group, og fire år som simultanoversetter for både Al Jazeera og CNN i London. Det er med andre ord ingen førstereisgutt som har takket ja til dette oppdraget.

Dreven hodejeger

Stian jobbet som hodejeger/rekrutterer i London i 17 år, hvor han ansatte ledere og fagspesialister i strategiske nøkkelroller for klienter i Europa, Nord- og Sør-Amerika, Afrika og Midt-Østen.

Etter å i størstedelen av sitt voksne liv ha vært bosatt utenlands (hovedsakelig London), flyttet Stian til Oslo med sin argentinske kone. Der jobber han for tiden som frilans hodejeger, og ser nå spent frem til redaktørjobben hos Luftfart.Media. For Stian er dette en flott mulighet til å jobbe med sin største lidenskap, nemlig luftfart.

Vi håper dere alle vil ta Stian Sangvig riktig vel imot!

Vi vet at Luftfart.Media er i de aller beste hender med Stian til rors, og vi håper dere alle vil ta ham varmt og godt imot! En overgangsfase med ekstra lav frekvens på publisering må vi regne med, men målet er å gjøre den så kort som mulig – for deretter å komme tilbake for fullt under Stians kyndige ledelse. Jeg vet at Stian ser frem til å lære mer gjennom denne stillingen – som også vi har gjort – ikke minst fra alle de proffe luftfartskyndige blant våre faste lesere. Det krever mye arbeid å sette seg inn i alle detaljer ved daglig drift av en nettavis som vår, og vi har lovt ham at leserne våre vil utvise den nødvendige tålmodighet og vennlighet i innkjøringsfasen.

 

La meg dermed takke alle lesere og kontakter for en kjempefin tid, og ser frem til å møte dere alle igjen – både i løpet av kommende år og etterpå.

 

Beste hilsen

Tore Aune

avtroppende redaktør LM