Del

I dag feiret Airbus og Londons hovedflyplass ti-årsjubileet for starten av kommersielle ruteflyginger med kjempeflyet A380 fra Heathrow ifølge nettstedet Your.Heathrow.com. Første kommersielle flytur fant sted 19. mars 2008 og ble utført av Singapore Airlines på ruten mellom Changi Airport og Heathrow.

Siden den gang har utviklingen gått slag i slag. Flyplassens hjemmesides egen blogger rapporterer at 10% av flyplassens 78 millioner årlige passasjerer flyr «superjumboen» som, ifølge Your.Heathrow.com, daglig flyr 50 ganger fra Heathrow med syv og, fra sommeren, følgende ni flyselskaper: British Airways, Emirates, Etihad, Korean Air, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Singapore Airlines and Thai Airways.

De 16 destinasjonene fra Heathrow er som følger: Abu Dhabi, Bangkok, Boston, Doha, Dubai, Hong Kong, Johannesburg, Kuala Lumpur, Los Angeles, Miami, San Francisco, Seoul, Singapore, Sydney, Vancouver og Washington DC.

Ovenstående tall er utvilsomt positiv lesning (om enn symbolsk) for Airbus, selv om tallene ovenfor ikke har hatt noen påvirkning på den siste tidens ordretørke for kjempeflyet. Selv om det er lite som tyder på at A380 noen gang vil gå med overskudd, er det også lite som tyder på at modellen vil forsvinne fra Heathrow og mange andre storflyplasser med det første.